Skip to main content

D’Antigues Fàbriques a Espais Habitables: Els Secrets de l’Estil Industrial Modern.

L’estil industrial modern és molt més que una tendència decorativa; és un testimoni visual de la història urbana i la transformació dels espais de treball en espais habitables.

Originat a Nova York durant els anys cinquanta, aquest estil va néixer de la necessitat d’adaptar antigues fàbriques i magatzems en habitatges per a artistes. Aquesta estètica peculiar captura l’essència dels entorns industrials, destacant els elements estructurals i utilitaris.

A continuació, explorarem els orígens, característiques i com aplicar aquest estil a casa teva, juntament amb un conjunt de passos clau per transformar el teu espai en una oda a la modernitat industrial.

Orígens de l’Estil Industrial Modern

Els anys cinquanta a Nova York van presenciar una transformació cultural i artística, amb molts artistes i creatius que es van establir en fàbriques abandonades en busca d’espais inspiradors per viure i treballar. Aquestes antigues fàbriques es caracteritzaven per els seus espais oberts, sostres alts i elements estructurals exposats, com canonades i parets de ciment. Així, l’estil industrial va néixer com una fusió entre la funcionalitat i l’estètica, donant lloc a un moviment que valora la bellesa en la seva forma més pura i sense embolcall.

Característiques de l’Estil Industrial Modern

L’estil industrial modern es distingeix per la seva simplicitat i autenticitat. Les seves característiques principals inclouen l’ús de materials crus i la presència d’elements estructurals exposats. Aquest estil abraça l’aspecte inacabat i utilitari, destacant la bellesa en la seva forma més simple. Les característiques típiques inclouen:

 • Ferro, formigó, cuir, fusta sense tractar i ciment són materials clau en l’estil industrial modern.
 • Elements estructurals com canonades vistes, parets de maó i sostres alts són característiques distintives que capturen l’essència industrial.
 • El negre i colors freds són predominants, però s’acompanya de blanc, beix, gris, marró, vermell i blau, així com tons metàl·lics que aporten un toc modern.
 • Mobles funcionals i simples, sovint barrejant peces antigues amb elements contemporanis, creant un equilibri entre el passat i el present.
 • Llums de metall, llums de peu industrials i llums amb dissenys únics destaquen en aquest estil, afegint un toc de caràcter a l’espai.

Aplica’l a Casa: 5 Claus per Decorar una Casa d’Estil Industrial Modern

1. Materials:

 • Prioritza l’ús de ferro, formigó, fusta sense tractar i altres materials crus en la teva decoració.
 • Opta per mobles i accessoris que exhibeixin textures naturals i acabats rústics.

2. Colors:

 • Aprofita la paleta de colors industrial, destacant el negre com a color base i combinant-lo amb tons neutres i metàl·lics per crear contrastos interessants i sofisticats.

3. Mobles:

 • Barreja mobles antics amb peces modernes per crear un ambient eclèctic i autèntic.
 • Utilitza taules de palets reconvertides o mobles típics d’oficis industrials per afegir caràcter a l’espai.
 • Afegeix peces icòniques com la cadira BKF, també coneguda com a Butterfly dissenyada el 1938 pels arquitectes Bonet, Kurchan i Ferrari o la cadira cadira DSW dels dissenyadors Ray i Charles Eames.

4. Il·luminació:

 • Opta per llums de metall, llums amb dissenys industrials o llums amb elements exposats per il·luminar l’espai amb un toc distintiu.
 • Prioritza la il·luminació ambiental per crear una atmosfera acollidora i càlida.

5. Art i Decoració:

 • Incorpora elements decoratius que facin referència a l’estil industrial, com canonades vistes, parets de maó o peces de ferro.
 • Utilitza quadres, prestatgeries i altres accessoris per personalitzar l’espai i reflectir la teva personalitat.

6. Distribució de l’Espai:

 • Aprofita els espais oberts i les estructures arquitectòniques per crear una distribució fluida i funcional.
 • Prioritza la simplicitat i l’espai negatiu per donar a l’entorn una sensació d’amplitud i llibertat.

L’estil industrial modern és molt més que una tendència decorativa; és una expressió de la nostra relació amb l’entorn construït i la bellesa de la funcionalitat.

Amb aquesta guia i els cinc claus per decorar una casa d’estil industrial modern, podràs transformar el teu espai en un refugi urbà que captura l’essència de les antigues fàbriques i magatzems. Amb una combinació de materials crus, colors contrastants i mobles eclèctics, podràs crear un entorn únic i personalitzat que et transportarà a les arrels de la vida urbana.

Aprofita aquesta oportunitat per explorar la teva creativitat i fer una declaració de moda amb la teva pròpia llar.

Artículos publicados

D’Antigues Fàbriques a Espais Habitables: Els Secrets de l’Estil Industrial Modern.

Explora l’estil industrial modern: materials crus, mobles eclèctics i il·luminació única per transformar la teva llar.